Nuffnang Ads

Tuesday, 1 October 2013

Sedar tapi tak bertindak

Haa elok sangat lah tu tittle macam tu.
Actually i have an about 1 half of month for Sijil Menengah Agama (SMA)
Tapi satu je problem aku. Aku sedar cuma tak bertindak. Ya Allah .. Syaitan everywhere.
Seriously aku kata kau. Aku nak belajar kat Mesir,UK,Australia tapi kenapa ? why ? Limaza ?
Kalau macam ni lah lagaknya sampai bila akan berterusan kalau tak bertindak.

Aku tengok every exam . result kawan2 aku semua..Bila korang tengok boleh tanggal biji mata.
Pernah aku cakap kat kawan aku

Me      : Gempak nye result.ko tengok aku? We macam mana nak dapat result best macam ni,kenapa aku                 tak boleh.
Friend : Ko boleh cuma ko malas je.

Hati aku bergetus semangat " Uisshh memang betul agaknya aku malas,cuba kalau aku rajin sikit mesti boleh dapat result best ".
After that kawan aku cakap lagi..

Freind : Ko boleh bab, ko boleh dapat mumtaz cuma ko malas je.

Boleh katakan setiap minggu perkataan tu keluar 5 6 kali. Betul tak tipu.
Jujur dari hati " aku tak marah dia cakap macam tu apatah lagi bengang. Aku suka.sebab benda tulah yang bagi aku semangat setiap kali aku kat kelas nak belajar ".

Senior aku selalu bagi motivasi kat aku.Aku sayang dia. Kak Izyan. penolong ketua umum. Banyak kisah2 yang dia share kat aku. Jadi bila aku nak luah kat dia aku tak malu,sebab aku anggap dia macam kakak aku sendiri.

Banyak sangat kata2 dia and aku masih simpan dalam kepala ni.
Doakan saya cemerlang dalam SMA  



2 comments:

Liza Licha said...

dulu licha SPM rasa cmtu la.. haha.. bermalas-malasan

Atikah Isa said...

hahaha sifat M tu mmg susah nk buang,tapi tak nak lah ' Sesal dulu pendapatan sesal kemudian tidak berguna ' , kan :-)