Nuffnang Ads

Friday, 31 January 2014

Sambutan Maulidur Rasul

Bismillahirahmanirahim...
 Assalamualaikum wbt . Salam Jumuah uolss. Sempena Maulidur Rasul yang baru berlalu ini saya ingin berkongsi sebuah cerita. ecewahhh.

Disebabkan tahun ni tahun last sebagai pelajar sekolah menengah , kami pun excited bah kalau masuk pertandingan yang diadakan. So, dipeluang ini kitorang pun nak lah juga masuk pertandingan, at the same time boleh lah jadikan kenangan kan?

Memang banyak lah pertandingan yang diadakan antaranya, buat kain tentang,kuiz ... and bla bla. Nak kata nya hampir 100 kuiz juga terjual, tapi ada yang tiada rezeki.ada yang tak menang. Tak mengapalah lain tahun boleh cuba lagi,mungkin ustazah akan baut pertandingan yang lagi best.. so ......

Serious lah memang susah nak cari pemenang sebab slogan semua mantop mantop belako! Yang paling challenge nya bukan ustazah yang uruskan, tapi farihin.... as penolong naqibah. apa pun good job, dia dah buat yang paling terbaik. I give her highest mark!

sepatutnya kain rentang tu kena hantar rabu.. tapi disebabkan... well well . form5 kan agak sibuk sikit. Jadi kitorang ni diberi peluang untuk hantar hari isnin ni. Hahahaha terasa bangga sikit kan.


Pasa mulanya, memang excited sangat nak buat kain rentang ni.. search google tengok orang itu ini buat macam mana. Dah pertengahan tu... kami semua rasa macam nak "angkat bendera".. atau di panggil fed up lah.. iyelah cuba bayangkan dari pukul 9a.m ..... around 4p.m macam tu baru siap. Tapi akhir sekali alhamdulillah.. siap juga,dengan kerjasama bersama.

"Bersatu Teguh".. siapa tengok be careful with my heart? inikan trademark diorang =D




P/s: maaf kan saya kawan-kawan jika anda semua marah disebabkan saya letak gambar ni..Apa boleh buat,gambar ni je yang boleh menggambarkan kita semua sedang berusaha nak siapkan banner.




#Postby Farihin&atikahisa



Tuesday, 21 January 2014

wajah-wajah kebahagiaan-Part III

Bismillah...

Mesti korang akan kata "berapa banyak part daaaah untuk entry wajah-wajah kebahagiaan". kan kan?
Hahahaha actually im so excited about it because i want to spread the happiness us with you all


Is this candid? Im not sure ...



Let it be the best memories along "2013".
I just post the entry because when i am turn older, i can remeber the memories.
And look back what i'd wrote before.

PRAY FOR ME .. FOR US .. FOR EVERY MUSLIMS ALL OVER THE WORLD!


Sunday, 19 January 2014

Wajah-wajah kebahagiaan-Part II

Bismillah ...


Tanpa pertolongan Allah, Kami tiada di sini.
Walau apa pun keputusannya, Allah tahu yang terbaik.
Dalam surah al-Baqarah ayat 216 "Boleh jadi benda yang kamu suka tak baik bagi kamu, Boleh jadi benda yang kamu tak suka baik bagi kamu, Sungguh Allah Maha Mengetahui".


And.. Best studeng goes to .... "Teah !" a.k.a Siti Nurin. 
I Love You ! Mabruk alaiku, Moga terus berjaya bukan sahaja di dunia, tetapi di akhirat yang kekal abadi =)




Friday, 17 January 2014

Wajah-wajah kebahagiaan-Part I

Alhamdulillah.. Keputusan SMA telah keluar beberapa hari yang lepas
Terpancar kebahagiaan pada muka mereka semua. Pengetua. ustazah-ustazah. Ustaz.
Tidak ketinggalan juga ibu bapa kami semua =)



Hanya ungkapan "Alhamdulillah".. yang terbit dari mulut kami semua
Sekolah Agama Menengah Nurul Iman. Teruskan perjuangan!


Ini semua bukan datang dari usaha kami.
Tapi berkat doa guru-guru terutama parents.. Dan datang daripada pertolongan Allah


Aiman ! kenapa tak datang? apa pun Mabruk alaika ... 
gambar tambahan kat tepi tu..



Saturday, 11 January 2014

Cerita Cinta Ahmad Ammar


Insya-ALLAH, ia dijangka siap sepenuhnya sebelum hujung bulan depan dan sudah boleh diperolehi khususnya pada hari berlangsungnya Karnival Karangkraf 7-9 Februari 2014.

Di bawah dilampirkan kulit buku tersebut namun harganya masih dalam proses pengiraan kos, insya-ALLAH kami akan pastikan buku ini dijual dengan harga mampu milik kerana mahu ia dibaca oleh seramai mungkin anak muda dan ibu bapa.

Buku ini dipersembahkan dalam bentuk berwarna penuh khususnya 100 lebih gambar rakaman sepanjang hidup Ammar dari kecil sehinggalah mutakhir.

#Karya Bestari Sdn Bhd

Friday, 10 January 2014

SMA's Result out

My ustazah was message me and said "This thursday our result out,banyakkan doa" . and i was like.. Is it true? sebab abang senior sebelum ni kata bulan 2. Yang sebelum-sebelum ni kira lebih lambat keluar. 8/2 macam tu baru keluar.

Waktu sekolah,ustazah ada pesan. Pagi tu lah 
"Memang kita tak boleh tukar takdir,tapi dengan doa..Allah bantu"
Jadi... lepas ustazah cakap macam tu baru tika faham. 

Sungguh Allah itu Maha Penyayang
..My senior ever said: Bila kita lepas berdoa,kita kena yakin Allah terima doa kita sebab Allah itu Maha Penyayang..

Pray for Me . uolss .

Thursday, 9 January 2014

Wednesday, 8 January 2014

Highlight 2013

Bismillah ...


Hello you guys,akhi wa ukhti.. Did you know those jamilaat up there are my gelpreng. 


(i warn you guys out there. Dont waste your time. This year is our critical years. My ex-senior ever said (akhi faiz othman who get 10A in SPM) "Allah tidak melihat kepada kejayaan,tetapi usaha kita".. Its mean,our vactory is in Allah's hand,our task is strive and struggle=Jihad


Rockin' with study
  • gambar menyampaikan segalanya
  • Doakan kami semua,untuk kejayaan di dunia dan diakhirat
 Diriwayatkan oleh Imam muslim dari Ummud Darda' r.a bahawasanya

[ Rasulullah s.a.w. bersabda .Maksudnya: Doa seorang muslim untuk saudaranya yang dilakukan tanpa pengetahuan orang yang didoakannya adalah doa yang dikabulkan. Pada kepalanya ada seorang malaikat yang menajdi wakil baginya, setiap kali dia berdoa untuk saudaranya dengan sebuah kebaikan, malaikat itu berkata aamin dan engkau pun mendapat apa yang ia dapatkan" ] Sahih muslim


Saturday, 4 January 2014

Kaedah mengesan isi tersurat

Saya hanya berkongsi tentang ilmu yang telah saya pelajari. Moga bermanfaat

Kaedah mengesan isi tersurat :

1. Baca setiap ayat dan kaitkan dengan elemen1 (isi tersurat)
2. Garisi setiap ayat
3. Bilang setiap isi dan tulis bilangan di tepi isi
4. Pilih 6 isi yang pendek

- 1 isi 1 ayat
- Gunakan penanda wacana pada awal ayat dan penanda wacana boleh guna berulang

Sinonim :

Kelebihan / manfaat / kepentingan / kebaikan

kesan / akibat / implikasi / impak

kekangan / halangan / masalah / rintangan

punca / faktor / sebab