Nuffnang Ads

Friday, 12 July 2013

Ramadan kareem

Assalamualaikum 

Alhamamdulillah ini dah masuk ramadan yang ketiga,kita masih diberi kesempatan untuk menyempurnakan rukun islam yang 3.Mestilah gembira uolls . Dalam gembira ingat juga our brothers and sisters in Gaza,Syria.Keep them in our prayers,Insyaallah.

dalam hati memang teringin nak pergi bumi Palestine sana,sape tak teringin jah.
Tapi nak pergi bumi Palestine ni bukan mudah tau.Ada procedure dia kalau nak pergi sana.No terjah terjah.

Ustazah aku ni dia punya bahasa arab dia memang gempak.
Dan dan aku memang suka orang cakap arab,so i train myself to talk in arabic to my freind,family,teacher but ........ (malu).
Takpe !! akan ku cuba suatu hari nanti,dan bahasa arab akan menyinar dalam keluarga ku. harharhar.

kalau nak terjemahkan bahasa arab one by one,subhanallah.Indahnya ! Betul tak tipu.lagi satu nak terjemah arabic ni satu satu memang payah.Padahal one word je tapi kalau translate to Malay hamboiiii . Pengsan kau kak step.Ye,bahasa Arab ialah bahasa yang sangat INDAH.

Tapi sudah menjadi kebiasaan orang arab,apabila someone berkata : 'Ramadan Kareem'
maka mereka akan jawab : 'Allahu Akram'






Syukron !

2 comments:

deno said...

selamat berpuasa dear..... :)

Atikah Isa said...

Selamat berpuasa awoookkk :)