Nuffnang Ads

Thursday, 20 February 2014

MSU- Management and Science University

Bismillah...

"20/2/2014". Tarikh yang akan menyimpan banyak memori di kepala,di hati.
At first, kawan bagitahu tika akan join untuk Program Bedah Buku di MSU.
Duk pikiaq juga ape tu Bedah Buku? Sampaikan ustaz pun ada cakap. "Bukan bedah orang? "haha,salah faham.
Sebenarnya, bedah buku ni kita nak explore tentang sebuah buku yang telah ditulis oleh Penceramah tersohor; Ustaz Pahrol Mohamad Juoi. Beliau telah menulis buku yang berjudul REVOLUSI.
Pada asalnya buku tu bertajuk REVOLUSI BERUK.

Check it out ! Grab it now !
Revolusi yang sinonim dengan perubahan. Buku ni memang banyak sangat manfaat, sebab tu uols kena beli,baca sendiri. Kepada SAMNI buku ni akan diletakkan di Pusat Sumber Sekolah. Pinjam cepat-cepat.
I bet you,buku ni akan bagi 1001 inspirasi untuk kita berubah ke arah yang lebih baik. Inshaallah.

Banyak sebenarnya nak cerita pasal sebuah buku kat atas ni,tapi jenuh lah. Nak juga cerita pasal kitorang kat MSU. Best experience yang mungkin dapat memberi suntikan baru kepada pembaca. Especially me myself.

MSU- Management and Science University


Bergambar kenang-kenangan bersama Ustaz Pahrol :) ustaz asik senyum jee. Tak tipu,dari mula masuk library sampai lah ke penutup,nak bergambar dengan semua orang tak lekang dari senyuman walaupun ramai yang nak bergambar bersama.


Sebelum start event.

Tiba-tiba ada orang tegur dari belakang.
Tak tegur lah just cubit-cubit bahu, and bila toleh.
"Heyyy kak ain..! terkejut tau.. tak sangka dapat juag jumpa ex-senior. Alhamdulillah"

How Much Do You Love Your Mother? 
So, our answer is ....

Do good to and serve your mother, then your mother, then your mother, then your father, then the near relatives and then those who come after them." (Al-Bukhari and Muslim)

Akak ni sanggup keluar dari bawah meja semata-mata nak ambik gambar dengan kitorang. 
Ya Allah. Rasa teruja, rasa disayangi, rasa dihargai pun ada. haha.

I LOVE THIS SO MUCH !!!!!!!!! lawa kan gambonye

Nak tahu, ni bukan guna water colour tau. Tapi guna surat khabar. Then diwarnakan . Haha.

Library di tingkat 3. Sis sapa ye namanya?? tak ingat 
*put the name here* sporting,mentang kitorang budak,dia pun jadi kebudak-budakan.
Sampai dia cakap. "Nak tangkap gamabr meh i ambikkan. Ermm biasalah budak-budak ni kan."

Rindu! nak balik dah. Lepas lunch kat kafe.

Good Bye MSU ! kita jumpa kat tepi jalan jelah.

Belajar leklok ! mak nak pergi MSU ni.














1 comment:

tenku butang said...

Haaii... cakkk!!!
Done follow sini no.138,,
Jom follow me back.. leh kita saling kunjung mengunjubg pasni..
Salam kenalan yea.. heee..
http://tengkubutang.blogspot.com/

Klu minat kucen.. follow juga blog kedua teman ni yea.. heee..
http://kucenkucenbelog.blogspot.com/