Nuffnang Ads

Wednesday, 25 December 2013

I'm the next victim,for 2014

Rasa sekejap je 2013 berlalu. Aku rasa macam semalam aku habis ambek SMA's examination. Ramai juga tanya aku apa tu SMA . Ya that is Sijil Menengah Agama. Dan tak kurang juga para junior yang cerdik pandai lagi bijaksana tanya. Susah tak? Oh my... how can i say is. susah juga sebab soalan yang tak pernah ditekankan masuk. Betul tak tipu. Tapi demi nak tenangkan perasaan takut dorang aku cakap. "Senang". Yea tapi betul lah! Yang penting sekarang peeps... Doakan kejayaan saya!

Rasa dah melencong sangat. oh korang nak tahu tadi aku ter-search Budapest punya tempat. Actually not "ter-search". teringat dekat kawan aku yang tergila-gila sangat nak pergi Budapest. She said: The place is very beautiful and im really wanna go there one day. Bila teringat dia cakap macam tu aku pun... on the dot cari tempat tu kat google. Kira ni the bla bla time la aku buat research sikit pasal Budapest. Ceh! cita-cita nak jadi pakar sejarah tapi tak tahu lah .



For the second time terpaksa juga cakap: Dah melencong jauh ... okay okay fine back to topic.
Pagi tadi sarapan nasi dengan telur goreng (nikmat macam makan Domino's) betul! i was ask to my mom : Macam mana Nik Nur Madihah boleh dapat 20A's. Then my mom jawab: Bangun pukul 5! masa tu otak cair senang nak dapat apa yang dibelajar. I was like! nak pergi sekolah pun liat nye dah macam apa. then aku jawab balik "Setan banyak!.. susah". mak jawab lagi. : Itulaaaah malas! macam mana nak berjaya. Bangun pukul 5,belajar. jangan tidur siap-siapa terus pergi sekolah." . aku diam. Dah takde modal nak jawab gitu gayanya.

So. fikir banyak banyak kali punya. Aku nak SPM so i should change my behaviour yang tak matang. No la .. aku maksudkan adalah sikit perangai kena ubah Ha-Ha ! dah besar kot. Should arrange a new stratergy yang berkesan! macam nik nur madihah.. Oh Allah! permudahkan urursan kami. And tak lupa my mom always remind me to read "Rabbi Yassir Walatu'assir Rabbi tammim bilkhair". So Rock your study kedebab kedebabom .. My sister always called me with this name.  ngee !

2 comments:

Liza Licha said...

all the best ye .. :)

Atikah Isa said...

Thank you kak Liza yang rajin comment :) you too .. all the best!