Nuffnang Ads

Sunday, 26 May 2013

Our Memories

Assalamualaikum 

Firstly i want to say ' Happy Teachers day to all teachers over the world ' ketahuilah,Jasa guru pengorbanan seorang guru ini sangatlah besar sangatlah banyak.Mereka yang menyampaikan ilmu,mereka sanggup bersusah payah fikir Formula berkesan supaya pelajar-pelajar nya dengar cakap.Tapi kadangkala kita buat dono sahaja bila cikgu sedang beri nasihat di depan kelas.Kita sedar bahawa ' Biar kan cikgu cakap sendiri depan kelas tanpa pelajar peduli adalah salah di disisi undang-undang kerana kita tak hormat guru plus lagi mereka lebih besar daripada kita '.

Ya kita semua sama.Tinggal di bawah langit yang sama Pijak di tanah yang sama.Tiada beza.Sama sama melakukan kesalahan.Sebenarnya ingin berubah itu mudah cuma kita kalah kerana hasutan Syaitan.

Moving on ..

Beberapa hari yang lepas sekolah kami ada buat sambutan Hari Guru ^ ^ walaupun agak lambat tapi sangat meriah ramai sangat yang datang ( datang?memang waktu sekolah kan ). Walau lambat pun sebenarnya Hari Guru bukan sahaja pada ( put the date,I forgot xD ) tapi everyday is Teacher's day.Tak tahulah nak kata apa tahun ni lain macam sikit Aura dia.

Cikgu,thank you for everything.Segala penat lelah cikgu amat kami hargai. ' Bersabarlah jika kami gagal membuatkan cikgu gembira dengan reputasi akademik kami, tetapi kami akan membuatkan cikgu gembira dengan Akhlak Kami. Inshaallah :-) ' TAKBIR ! Allahuakbar ! TAKBIR ! Allahuakbar ! TAKBIR ! Allahuakbar !

 Red Carpet mendapat sambutan yang hangat,memang best !

They always put the smile on their face eventhough Pelajar pelajar selalu buat salah :-) 
Sabar mengharungi Liku-liku sebagai seorang penyebar Ilmu * I love you all madam *




From right : Teacher Bi masa form2,Teacher Ju my Addmath teacher,Ustazah Hasyimah cikgu Bahasa Arab sorof wa nahu,Teacher yaya ajar Bi waktu tika f1 (sekarang I dah f4,sekejap masa berlalu),belakang cikgu tu tak ajar tika :'(.Cikgu Nik ajar Math,Belakang kanan : Ustazah awin ajar saya Bahasa arab nahu wa sorof masa f3 and the last one pakai spect guru kelas saya Ustazah Masera.Yes ajar Bahasa Arab mutola'ah tingkatan 4


                                                                        Picture : 4 in 1
Why so cute ...

Thank You For Reading This Entry !

3 comments:

norzatul nabihah said...

alahai, lame da tak pergi sekolah. hehe follow here http://nabihahzambry.blogspot.com/

Atikah Isa said...

Sufah :-) segalanya tinggal kenangan :-)

IFA Athirah said...

rindunyelah zman sekoaaah :D