Nuffnang Ads

Friday, 23 December 2016

Official Poster Persatuan -Persatuan Pelajar Diploma Muamalat UiTM Puncak Alam

Hai.

Nampak tak betapa lah panjang tajuk post aku kali ni. So, lately sangatlah busy. Bukan nak kata kebelakangan ni lah, tapi masuk sem ni memang dah start busy. Bukan diri aku je tapi mungkin juga orang orang yang kejap lagi aku akan tunjuk mereka yang berada dalam Persatuan Pelajar Diploma Muamalat -PPDM . Sebenarnya, this is one of challenge yang kitorang semua kena tempuh untuk 2 sem ni. So, insyaallah aku akan pegang jawatan as setiausaha dalam jangka masa 2 sem . kira sampai aku sem 5 nantilah kan. Last sem.

Jadi... it's actually satu cabaran yang besar juga lah sebab you nak handle dengan study, meeting yang tak kesudah, assignment. Kilat meeting. Tau apa tu kilat meeting ? Dia macam... eehh tetiba kau dimasukkan dalam satu group yang ganjil. kau tak tahu tu group apa sehingga someone akan explain tu sebenarnya group apa. Dan itu ialah Pengarah Program atau kita panggil PIC - person in charge yang akan pegang program tersebut, Then, baru kau tahu lah yang kau akan jadi biro untuk program tersebut.

Bila dah ada program, tak sah lah kalau takde meeting kan. Kira meeting ni macam syarat sah kau nak buat program. Dah tu, meeting pula kenalah buat banyak kali if program tu besar. (mata bawah kau pun makin membesar lah kan maknanya). Lagi, as mainboard atau majlis tertinggi ofcourse kita kena brainstorming, meeting tak kesudah before kita present pada exco dan penasihat. Ini kira persediaan biar nanti masa meeting dengan exco kau tak gagap gagap lah nak discuss apa masa meeting tu. This important ye sebab kita masa meeting kalau boleh tak nak amik masa lama, make it short and clear. INI YANG SELALU AKU NAK ARCHIEVE. Makanya, saya meminta jasa baik semua marilah kita bersama-sama semasa meeting off handphone masing masing and please focus. tapi kalau kau ka searach maklumat ke apa tak salah lahh can jee

Bukan nak kata poyo ke apalah. Tapi as one team cooperation tu sangat penting demi nak menaikkan satu organisasi.

So yeah! berbalik pada tadi. Memang susah sebenarnya kita nak manage masa kita antara akademik, persatuan, kawan, family. Susah .. aku jujur memang susah. Sometimes, when your dad ask you minggu ni balik tak. kakak adik mak tanya minggu ni balik tak. Nak jawab "tak" tu rasa serba salah nyah, Betul,, Disebabkan fikir ada kerja yang kena settle, sebab aku tahu dekat rumah aku akan melagha je banyak. So, i decided lebih baik duduk hostel siapkan kerja daripada aku balik duk melangok kerja berlambak.

but...

sometime aku fikir family juga. Dah lama tak balik, nak lah jenguk mak abah. So, aku akan balik but alhamdulillah kerja yang bertimbun kat hostel segala to-do-list yang tertangguh konon nak siapkan hari jumaat. Alhamdulillah aku boleh siapkan even tertangguh sikit lah kan. But Alhmdulillah, bersyukur pada Allah. Padanya kita kembali, apa pun lepas usaha kita serah padanya.



Alhamdulillah, poster ni aku buat. secara jujur dari sudut hati paling dalam aku tak puas hati sangat dengan poster ni. sebab buat last minute and ada sedikit masalah.. siap jugalah. Aku ni bukan jenis orang yang "janji ada dahla".. sebab tu kalau bab bab mcm ni aku benci betul buat last minute.

Macam assignment. Kalau korang buat last minute apa korang rasa? gelabah gajah kan? haa that's why la aku benci. nanti mula lah muka surat tak letak, tulisan tak justify ada besar kecil. rimas kan. serabut. Tapi.. walau serabut macam mana pun kita, jangan lupa semayang naa.. jangan lupa tadah tangan berdoa pada Allah mohon dipermudahkan urusan. Insyaallah Allah bantu. So.. Enjoy semua!

SALAM UITM SEMUA! SAYALAH MPP ANDA HAHA!

No comments: